Frederik AL

Nemt koldthævet brød

Ingredients
25 gram gær
8 1/3 dl koldt vand
3 tsk fint salt
1125 gram hvedemel

Lav dejen:
- Rør gæret ud i vandet i en stor skål.
- Kom salt i.
- Rør mel i, bare med grydeske, ikke æltes (Dejen klisterer).
- Kom film over skålen og lad den stå i køleskabet i mindst 6 timer. (Dejen hæver til omkring dobbelt størrelse).

Næste morgen:
- Drys rigeligt mel på et bord.
- Hæld dejen ud og del den i tre dele.
- Hiv i dejen så det bliver til tre lange flutes.
- Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min.
- Bages i 8 min ved cirka 300 grader og derefter skrues ned til 200 grader i 15-20 min.

Noter:
Man kan sagtens bruge andet mel og kerner. 200g durum og 200g grahamsmel fungerer godt.

Inspireret af: http://gourmensch.dk/opskrifter/bagvaerk/koldhaevet-broed-verdens-laekreste-og-nemmeste-rustikke-broed