Nemt koldthævet brød
Ingredients | ||
---|---|---|
25 | gram | gær |
8 1/3 | dl | koldt vand |
3 | tsk | fint salt |
1125 | gram | hvedemel |
Lav dejen:
- Rør gæret ud i vandet i en stor skål.
- Kom salt i.
- Rør mel i, bare med grydeske, ikke æltes (Dejen klisterer).
- Kom film over skålen og lad den stå i køleskabet i mindst 6 timer. (Dejen hæver til omkring dobbelt størrelse).
Næste morgen:
- Drys rigeligt mel på et bord.
- Hæld dejen ud og del den i tre dele.
- Hiv i dejen så det bliver til tre lange flutes.
- Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min.
- Bages i 8 min ved cirka 300 grader og derefter skrues ned til 200 grader i 15-20 min.
Noter:
Man kan sagtens bruge andet mel og kerner. 200g durum og 200g grahamsmel fungerer godt.
Inspireret af: http://gourmensch.dk/opskrifter/bagvaerk/koldhaevet-broed-verdens-laekreste-og-nemmeste-rustikke-broed