Frederik AL

Durum morgenmadsboller

Ingredients
25 gram Gær
2 tsk. Salt
0.5 tsk. Sukker
5 dl lunkent vand
200 gram Durummel
400 gram Hvedemel

Brug en skål hvor du kan putte et tæt låg på og sørg for at skålen er stor nok til at dejen hæver til mere end dobbelt størrelse.

Rør gæren flydende med salt og sukker. Tilsæt det kolde vand. Rør durummelet i. Og tilsæt til sidst det almindelige mel.

Dejen er meget klistret og skal blot røres godt med en grydeske.

Låget kommes på og dejen stilles i køleskabet til næste morgen.

Dejen sættes på en plade med en eller to skeer. Den vil være meget elastisk og lidt svær at få op. Ælt ikke dejen. Forsøg at beholde så meget luft i som muligt. Der bliver 8-12 boller afhængig af den ønskede størrelse.

Bages i en forvarmet ovn ved 250 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter.

Dejen kan også laves med almindelig hævning - så skal der bare lunkent vand i og jeg forsøgte med 2 timers hævning og der blev de rigtig gode.

Tips:

Super lækre italienske boller som ikke sviner ved at skulle æltes på bordet. Og som ikke skal hæve ekstra. Det tager max 5 min at mixe ingredienserne og mindre end ½ time om morgenen incl. opvarmning af ovnen. God fornøjelse